Jag är en lugn person med takt & ton

Otroligt sjukt segt att gå upp imorse, ville helst bara ligga kvar och sova i flera timmar till men icke sa nicke.

Hade Servering A först i 1 timme, gjorde en meny som var rätt så krångligt vilket jag inte trodde men det är mycket att tänka på som typ kokt före stekt, ljust kött före mörkt, fisk före kött osv osv... Hade 3,5h rast efter det så jag Hanna och Linda gick till stan, hittade 2 julklappar! Har bara 4 kvar så det är skönt.

Nu ska jag fortsätta plugga och sen packa badkläder för att vi ska simma imorgon på idrotten, skönt!


Visst finns det dagar som det kan göra ont


299:-


Halsduk 99:-


259:-


199:-


Here I am

Sitter i Örebro nu, det fanns visst internet :)

Igår när vi kom hit så gjorde vi ingenting, kollade på idol och åt god mat! Vi gick och la oss skapligt för att orka upp vid 09.00. Idag har vi gjort stan i några timmar, hittade min nyårsklänning redan så det är skönt att ha det fixat haha och så köpte jag en stickad marinblå oversizekofta, sminkborstar, en halsduk.. Ja, det var väl det. Efter det så gick vi och badade, livsfarligt!

Gjorde oss iordning och sen gick vi till någon restaurang och åt.. Nu ska jag kolla runt lite och sen blir det nog att sova för imorgon blir det att åka till något köpcentrum här! Vill handla mer..


Jag har tröttnat på att vara likadan

Du säger att du minns och att det känns som igår men det var för länge sen för att ens komma ihåg och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen.


Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Har haft jätteont i huvudet idag, igen... blir ett bildinlägg istället!


Godmorgon!


Jasså jaha, hur ska det bli nu då?


En annorlunda servettvikning jag gjorde!


Det är superbra! 80:- på kicks/åhlens


Dom här kommer inte finnas efter helgen hehehehehehe


Tänkte att det var dags att öppna den idag!


460:-


Skänninge by night, saknas bara lite snö.
Promenaden behövdes, huvudvärken försvann nästan!

Längtan

Jag och C åka till Örebro över helgen och bo på Gustavsvik.
Det blir bad och shopping, ska bli jättemysigt :)


konstiga drömmar

Hade en stressig dröm inatt haha!

Jag var ute och gick och helt plötsligt kommer Jenny i en buss och hoppar ut från taket (?) och säger att jag är försenad till uppvisningen så vi åker till biografen här i skge där föreställningen ska vara och helt plötsligt så står vi alla som ska vara med där uppe på scenen och så ska tydligen jag och jenny sjunga duett till någon låt sen kommer jag inte ihåg mer men i refrängen så börjar vi leka med någon kille som var med och vi skrattade hela tiden haha!?


Mitt bästa sätt att plugga inför prov

  • Ha det rent runt omkring så slipper du koncentrera dig på att det är stökigt.
  • Tänd massor utav ljus och släck lamporna.
  • Sätt på din favoritmusik, något lugnt. (Melissa Horn är mitt tips)
  • Ha något att äta, t.ex. en frukt.
  • Läs på i 30 minuter, gör något annat i 10 minuter sen sätter du dig igen.
Lycka till!
Nu ska jag plugga inför samhällsprovet imorgon. Nästa gång måste jag börja en vecka innan minst, började i förrgår! fy.


Kalashelg

Denna helg har varit kanon!

I fredag fyllde jag år, 17 ljuvliga år. Jag fick pengar, presentkort, mobil, armband, morgonrock. Tack så mycket släkt&vänner :)

I lördags åkte vi till Linköping, pappa, christofer och jag. Köpte ett dyrt hårspray och ett ännu dyrare värmeskydd. Sen fick jag köpa den mobilen jag ville ha, lite ovant med touch men jag vänjer mig nog!

Idag blev jag firad igen så det blev tårta och så fyllde min moster 40 så vi åkte upp och firade henne med. Var proppmätt efter den här dagen.

Nu har jag suttit och skrivit klart alla frågor på samhällskunskapen så nu måste jag verkligen sova. Har servering A imorgon, det är roligt men läraren är lite lustig. Det verkar som han ignonerar allt som alla frågar? eller så hör han inte? På tis-ons är vi lediga så jag befinner mig nog i Vadstena då!

Byebye

Inte så noggrann då jag var en aning stressad


otur? tur?

Just det!! Skulle ta bussen från skolan idag till resecentrum och den skulle gå 17:07 så jag står där vid 17.00, klockan går och den blir 17.10 så jag tänker att den kommer nog snart, klockan blir 17.15 fortfarande samma tanke, klockan blir 17.20 och bussen kommer.

Det tar ungefär 10 minuter med buss till resecentrum så jag tänker att jag aldrig kommer att hinna. Alla gröna trafikljus slår om till rött så det blir väntan överallt. Klockan blir 17.30 och jag är nästan framme men det är ju ändå försent. Men när jag går ut ur bussen så ser jag att tåget är försenat till 17.35, tur eller vad?



Förutfattade meningar

Jag tog den där sprutan igår mot svininfluensan och frammåt kvällen så tyckte jag att det var skönt att jag inte kände något, hade inte ens ont i armen. Jag gick och lade mig nöjd över att jag inte behövde lida som många andra gjort (haha). Vaknar mitt i natten av att jag svettas som fasen men ändå fryser ihjäl så på med extra filtar och så somnar jag om. När jag vaknar är hela min arm öm och jag kan knappt röra den.

Så det kan bli.

Samhällskunskap och naturkunskap hade vi idag och efter lunch choklad och konfektyr, hade så jäkla ont i huvudet och mådde allmänt dåligt och att temperera choklad gjorde inte saken bättre. Mitt tålamod pallar inte det, värma - kyla ner - värma.

Imorgon fyller jag äntligen 17 år men jag har valt att inte bli firad på morgonen som alla andra 16 år eftersom varken pappa eller min bror är hemma på morgonen, så det får helt enkelt bli på kvällen när alla är hemma. Det ska nog gå bra det med.

Gräddtårtan som jag gjorde i Onsdags


8 tårtor och spruta

Haft konditori hela dagen idag. Jag, Elin och Linnea gjorde 8 beställningar på tårtor.
5 operatårtor
2 hjärtformade tårtor
1 gräddtårta

Det gick jättebra och alla blev lyckade!


Kommer mer bilder imorgon

yeah

Ska på en fest inom en snar framtid där man ska vara utklädd till en kändis.
Några har sagt att jag liknar Amanda Bynes vissa gånger.

Christofer ska kanske vara Nate i Gossip Girl så skulle ju
vara kul att vara Serena, men så snygg blir jag aldrig.


mumsfilibabba

Övningskörde i mörkret till Mjölby förrut, de gick lysande! Nu har jag inga problem med att växla ner från 5:an till 3:an längre haha och så var det inte obehagligt att köra i mörker heller. Tummen upp för det! Det är ju lite mer än ett år tills jag kan ta körkort men skitsamma, bra att vara ute i god tid.

Fick tag på mina hallon i alla fall, cyklade ner i racerfart till Östenssons och sen gjorde jag en smoothie men kände mig tvungen att testa något nytt så jag hällde i lite flädersaft också och det vart verkligen asgott, ASGOTT

 

Min vecka ser ut såhär förstår ni:

Må: Plugga på "brott & straff", träna

Ti: vadstena

on: träna

fr: kaalajs för mig

lö: lkpg

sö: ????? plugga


Nu drar jag

Jag har så ont i huvudet, haft hela dagen också.. Så ska ta cykeln ner/upp(?) till östenssons och köpa hallon så jag kan göra en smoothie.

På onsdag ska jag ta spruta mot influensan och jag har hört många som fått feber av det och jag som är så känslig blir väl sjuk lagom till min födelsedag, jag och min otur........

Nu ska jag goooeåååe!


Fresh

TjeniXen! Har nyss kommit hem från Mjölby där jag, pappa och Christofer har bowlat och ätit.

 


rfkhlrfhrfhfbvkuiri34

Tänk alla gånger som vänner sagt att du, just du är den bästa dom har haft. Dom vill de bästa med allt och dom vill hjälpa dig , men när du verkligen behöver får du ingen hjälp alls.

det här är min sanning.




45 minuter på crosstrainern, 20 minuter på löpbandet cirka 500 kcal.

Dock blev jag inte glad när jag ställde mig på vågen, träning varje dag nu!!!!!! Tänker inte se ut såhär mer, trivs inte ett dugg... bajs

"Varje dag du inte tränar så tränar någon annan för att bli bättre än dig."






t i n d r a

När jag kom hem nu ikväll så ligger Tindra i min datastol och så ser jag värsta öppna såret, rätt stort också, stackars min lilla tjockiskatt så imorgon får jag och mamma åka till veterinären och Tindra får sitta i kattburen som hon hatar mest av allt!


dåligt, mycket dåligt

Berättade ju om tröj-incidenten för några dagar sen (larmet dom glömt ta bort).
Christofer åkte in och bad dom ta bort de och de gjorde dom. Han kom hem med tröjan och jag kollar på den lite och ser då TRE rätt så små hål som inte ska vara där efter larmet, jag blir så jäkla irriterad alltså, så dåligt! Så nu får jag byta hela tröjan och det fanns bara 1 kvar så den finns säkert inte kvar heller!

jag med min tur alltså................

middag

Åkte hem till Crille igår och såg film, åt popcorn och myste! Idag åkte vi hem till mig och gick sen till östenssons och handlade det jag skulle ha tills imorgon. Eftersom det är farsdag så tänkte jag göra trerätters till familjen.

Fick bli det här
förrätt: räkbakelser, rullade i hackade ostbågar.
varmrätt: fläskfilegryta med pressad potatis med tomatsallad och basilika.
efterrätt: snabb version av cheesecake.

Tar bild på allt imorgon..

kram på er!


Idol

Var ett tag sen som det har vart en lugn Fredag så denna kväll är uppskattad. Har bakat kärleksmums, för crilles skull haha och chokladbollar. Kanske skulle be mamma och pappa komma till Crille och hälsa på och bjuda på egengjort fika!

idag är det exakt 2 veckor tills jag fyller år, jag längtar som jag alltid gör haha!




illamående och huvudvärk

Har mått så jäkla illa idag och så fick jag en förjävlig huvudvärk efter middagen, hemskt.

KOOD RÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD

nej, den ska ni inte behöva vara med om, det är Crille som ska få vara det imorgon. Någon som fattar? bara jag?

Frukost: tekaka, smör, mjölk
lunch: köttbullar, potatis, brunsås, äppeldryck
middag: snitzel, klyftpotatis, grönpepparsås, mjölk
övrigt: -




Mina fötter azzsssååzåååååå

Herregud, att stå upp i ungefär 8h i osköna skor är inget jag rekommenderar. Dom värker, knäna värker, ryggen värker.... gosh!

Öppet hus idag, därav den stående postitionen hela dagen. Skärt upp massa kött och sålt manuellt i butiken, mycket folk! Fick även en kopp VARMT kaffe över mig eller över ryggen rättare sagt utav Hanna haha fast det var inte meningen, det var tur mohaha ;)

När jag kom hem såg jag att ja hade fått en ny garderobsinredning av mamma och pappa, så dom fick sätta upp den medan jag åt, det var jättebra och nu får jag plats med allt också!

Frukost: Youghurt
Lunch: potatis och skink-gratäng, morötter, vatten
Mellanmål: youghurt, macka, skinka, ost.
Middag: prinskorv som vi köpte i butiken haha

DET SNÖAR

När jag vaknade och kollade ut genom fönstret så SNÖAR det, jag blir alltid lika glad haha! Första snön är speciellt hhaha.. Dock smälter den innan den kommer ner till marken men ändå!!!!!!!

Ska gå till bussen om 40 minuter, börjar 13.00 och slutar 19.30... Öppet hus ni vet

Hatar blåsor i munnen

Det är öppet hus imorgon på Ljunkan 17-19.00.. Jag ska vara i kallköket och göra smörgåstårtor och pajer, börjar klockan 13.00 och slutar 19.00, rätt slappt!

Fick ösaaa till bussen till skge från vadstena förrut, trodde den gick 20.28 men den gick 20.13 kom jag på 20.06, så det blev att springa.

Kör väl på en sånhär igen då.

Frukost: två knäckemackor med smör, apelsinjuice, youghurt.
Lunch: kycklingsoppa, två knäckemackor med ost, mjölk
Middag: Köttfärssås och spaghetti, julmust(!!!!!!:@)
Övrigt: Glass..........

Här ska det vara en rubrik

Tjohoo! Första skoldagen efter höstlovet var inte så seg, kan nog bero på att jag började 12.30 och slutade 15.30. Gick lite på stan efter skolan och köpte mig ett par vantar som jag inte ska slarva bort haha.. När jag kom hem så åkte jag mamma och pappa för att träna, jobbigt men så skönt!

Imorgon har vi idrott och svenska i 45 minuter, skön dag. Efter det ska jag åka hem till Crille och göra nått :)

Frukost: 1 toast med skinka och ost, äppeljuice
Lunch: färsbiffar, sallad, dressing, macka, vatten
Middag: Köttbullar, potatis, sås, vatten
Övrigt: 1 knäckemacka med ost & tomat, banan


Fanns visst tid

Idag har jag:
- gjort färdigt arbetet till samhällen (ÄNTLIGEN)
- övningskört (gick asbra), körde över 100km/h för första gången!!!11
- Tjänat lite caaash
- varit med Christofer
- kollat på en 2 timmar lång film

denna Söndag blev ingen vilodag inte.
Tänkte skriva upp vad jag äter varje dag i bloggen, varför? har inget vettigt svar faktist.. Kul att se vad man egentligen äter.. Det är ju faktist MIN  blogg :)

Börjar väl dåårååå

Frukost: två knäckemackor med ost, äppeljuice.
Lunch: Fläskfile med gorgonzolasås och ris, vatten.
Mellanmål: Clementin
Middag: Köttfärsgratäng med potatis och sås, mjölk.
Övrigt: popcorn, 1 glas julmust och några pepparkakor.

Rätt bra idag tycker jag, förrutom det på övrigt kanske.. Men det är söndag haha


Happy Hallowen

 

Här har ni en film på, ska jag säga?..... THE BEAVERS haha

Sofie

Jenny

Emma

Karin

Jag

 

 


Middag på pressbyrån

christofer säger:
tänkte att vi kunde äta en korv vid pressbyrån :D

Elin säger:
aa precis, blir asbra... generöst


Jag och crille diskuterar vart vi ska äta när jag fyller.
visst, billigt och smidigt men näää va?

(ironi för er som inte fattar)

p.s jag åt nog världens godaste mat förrut också + att det var viktväktarmat, fläskfile med gorgonzola, mums d.s

Ge mig snö

Gick ut i garaget för att hämta min mobil som jag glömt i bilen och då lade jag märke till hur kallt det var, minusgrader. Kom i samband med det på hur mycket jag längtar till snön. Förstår mig inte på alla som hatar den och som vill ha sommar året om. Snön är mysig, bortsett från allt blask då ;). Skulle man ha sommar året runt så skulle man ju klaga på det? Det spelar ingen roll, vi människor blir aldrig nöjda, det är bara så!


Rosa bandet

Hade inget för mig ikväll så jag kollade på Rosa bandet-galan som jag hade missat. Ögat var inte det minsta torrt när man insåg hur vanligt det egentligen är, bröstcancer. Det som tog hårdast var då en man berättade att han förlorat sin fru i bröstcancer och därefter så hade en av hans tre döttrar fått beskedet att även hon hade fått bröstcancer. Hon gifte sig och 3,5 månad efter bröllopet dör hon.. Inte nog med det så får hans andra dotter beskedet efter att hon hade fött sitt första barn. Men tack och lov så klarade hon sig.

Man tar sig verkligen en funderare när man ser på sånt här, det är ju liksom på riktigt, det är såhär det är i dagens samhälle. Det dör 4 stycken i cancer varje dag.

Ni som inte köpt rosa bandet, gör det vettja.. Det gör skillnad, du gör skillnad!
(kostar ynka 20 kronor. tips: skippa chipspåsen eller något annat onödigt)



RSS 2.0